Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!
Fényes Tárgy Szindróma Elkerülésére 9 Niche Marketing Tipp Blogíróknak
Fényes Tárgy Szindróma Elkerülésére 9 Niche Marketing Tipp Blogíróknak

Fényes Tárgy Szindróma Elkerülésére 9 Niche Marketing Tipp Blogíróknak

A szomszéd füve mindig zöldebb! Igaz? Szeretnék neked 9 niche marketing tipp, vagy inkább ötletet adni, hogy végre profitálni tudj. A piaci rést megtalálni sem olyan nehéz, de felépíteni egy profi blogot, hogy megtaláljanak a keresőkben, az sem ördöngösség.

Digitális marketinghez nem kell tudományos fokozat

Fényes Tárgy Szindróma Elkerülésére 9 Niche Marketing Tipp Blogíróknak
Fényes Tárgy Szindróma Elkerülésére 9 Niche Marketing Tipp Blogíróknak

A kerítés másik oldalán a fű egyáltalán nem zöldebb. Miért lenne az? Ugyan azon a talajon van, három lepsényire tőled. Ugyan az az eső öntözi és így tovább. Bárki meg tudja csinálni, aki össze tud állítani pár mondatot és egérrel is tud kattintani, majd elindít egy piaci rés blogot.

De nem mindenki éri el a kívánt eredményt. Sok-sok oka lehet, hogy egy feltörekvő niche blogger nem kapja meg a kívánt niche marketing eredményeket.

Az egyik gyakori buktató, a „ fényes tárgy szindróma ”

A fényes tárgy szindróma, valami más iránti ígéretes niche projektet támogat, ami könnyebbnek, jövedelmezőbbnek, gyorsabbnak tűnik. Sokan beleesnek ebbe a csapdába. Problémává válik, ha ugrálsz a különböző affiliate marketing projektek között, anélkül, hogy valamit haladnál előre.

A valóságban az affiliate marketing, vagy, ahogyan itthon hívják, online üzlet, összességében nem könnyű és nem is gyorsan megvalósítható. Jövedelmező? Igen, de ehhez idő kell.  A fényes tárgy szindróma akadályozza meg azt, hogy belépj egy jövedelmező piaci résbe és annak profitáló részébe. Ne ess a túl szép, hogy igaz legyen vagy másképpen, ragyogó arany szindróma áldozatává.

Niche marketing tipp, hogy elkerüld az ismétlődő hibákat

A szomorú hírem az, hogy valószínűleg Te is hibázól. Nekem is vannak. Én sem vagyok kivétel! Legtöbbünk online lépünk kapcsolatba a világgal. Már nem kávéházakba vagy presszókban beszélgetünk és cserélünk információkat, hanem otthonról, online kapjuk a tömeges digitális adatokat.

A legfontosabb az, hogy ilyenkor nem állsz meg, ha valamilyen „fényes” információval találkozól. Amikor ez megtörténik, haladj tovább és kerüld el szándékosan, hogy ez ne legyen egy újabb ismétlődő probléma.

Miután már néhányszor körbejártam pár blog témát, piaci rést és felépítettem néhány sikeres niche blogot, annak ellenére, hogy sokszor találkoztam fényes tárgyakkal az úton, de nem hajoltam le értük, így elkerülve felesleges nyűgöt. Fogadj el tőlem pár niche marketing tippet, hogy elkerüld a fényes tárgy szindrómát.

Állítsa be magadnak pici niche marketing célokat

Havi 2.000 dolláros cél egyetlen egy domain névvel teljesen megvalósítható, de lehet éppen félelmetes számodra vagy talán túl kicsi marketing cél is. Mindenesetre gondolkodj kreatívan és egyszerűen azért, mert szeretni kell azt, amit csinálsz. A YouTube csatornámon sokat hallhattad már ezt,  de ahhoz, hogy jobban élvezd az online munkádat, szükséged van folyamatos motivációra is. Ezért állíts be pici „micro”célokat.

Niche kutatás profin [melyik termékkel profitálsz a legtöbbet?]

 Itt egy nagyon egyszerű niche marketing tipp. Induláskor kitűzött pici célokra:

  • publikálj 25 beszédes és egyedi cikket az adott piaci résben (niche)
  • legyen napi 30 látogató a weboldaladon
  • keress 1 dollárt naponta (azért írok dollárt, mert egy globális üzlettel könnyebb profitáló niche blogot felépíteni)

Ezek mind olyan célok, amelyeket egy-három hónap alatt megvalósíthatsz. Miközben nem változtatod meg az életedet, motivált maradsz és végzed az offline munkádat is, ha van persze. Például adminisztrátor vagy egy kicsi cégnél, kukás autó vezető, de akár egy programozó matematikus, vagy egy általános iskolai tanító.

„Ha napi 1 dollárt keresel, akkor napi 10 dollárt is tudsz keresni és folytathatnám tovább”

Ha három hónap alatt 25 piaci rést tartalmazó blog cikket publikálsz, akkor évente 100 cikket tehetsz közzé. És megkapod a jutalmadat!

Találd meg a mikro céljaidat

Ne hagyd abba, amíg el nem éred a mikro céljait. Kétféle cél létezik.

  1. célok, amelyek felett teljes kontrollt gyakorolsz; és
  2. célok, amelyeket kevésbé tudsz kontrollálni.

Mindkettő rendben van.

25 cikk közzététele egy olyan cél, amelyet teljes mértékben kontroll alatt tarthatsz. Az a cél, amely felett nincs befolyásod az az, hogy napi 1 dollárt fogsz keresni. Ha szereted a bizonyosságot az életedben, akkor válassz egy olyan célt, amely felett teljes mértékben tudsz „uralkodni”

Senki sem születik Wolfgang Amadeus Mozart-nak 😊

Például. Én nem vagyok pedagógus, sem zongoraművész. De egyik mikro célként kitűztem magamnak, hogy saját gyermekeimet megtanítom zongorázni. Megtanítom Őket a szolfézs alapjaira azelőtt, hogy elkezdik az általános iskolát. Hat és fél évesen kiválóan működik. Szépen fejlődnek. A mikro célomat elértem. Ez után lehet tovább gondolni, hogyan tovább!?

Itt egy videó erről, amikor kb. másodszor ül a zongoránál a hat és fél éves Fanni kislányom

Eszter Ikertestvére pedig életében először látja ezt a kottát és másodszor ül zongora előtt, aki azért is „megpróbálja”, mert a testvérét látva motivált.

Vannak reális niche marketing elvárásaid

Ha a blogolás útján szeretnél haladni, akkor készülj fel arra, hogy kettő-öt évig várnod kell a nagy nagy eredményekért, és ez talán még mindig nagy falat számodra. Lehet, hogy öt éven keresztül blogolsz egy nagyszerű piaci résen belül és nem tudsz eredményeket felmutatni. Vagy pont ellenkezőleg 😊 Ugyan úgy blogolsz 12 hónapig, és havonta 10.000 dollárt érhetsz el.

Ha valódi író vagy és keményen dolgozol, akkor valószínűleg valahol középre tájolod be magadat.

Hogyan keress pénzt otthonról 30 ezer forintot eladásonként?

Legyen egy elképzelésed és csodálattal végezd a munkádat

Ez egyike azoknak a szándékosan „hangtalan” tippeknek (ha már zenénél tartunk), amelyekre általában odafigyelek és a csapatom tagjaira is, de van benne igazság szerintem.

Ha van egy elképzelésed blogod számára, ez nagyon-nagyon motiváló lehet. A kívánt cél elérése felülírja a profitot. Ne csak pénzt akarj keresni, hanem törekedj arra, hogy valami csodálatosát hozz létre. Legyen egy célközpontú projekt. tudom, hogy nagy szavak, de működik! Mert ez nagyon motiváló és elkövetheted bármikor, amikor éppen nem úgy mennek a dolgaid, ahogyan szeretnéd!

Nincs egyszerű affiliate marketing modell, de könnyebb, mint gondolnád!

Valójában egyetlen online marketing vállalkozás sem könnyű. Nincs egyszerű niche marketing tipp. Ha valami könnyű, akkor azt gyorsan megnehezítik, mivel a versenytársak azonnal belépnek és az utadba állnak. Ez a szabad vállalkozás alaptulajdonsága. Az affiliate marketing olyan, mint a sebes patak vize. A legkevesebb ellenállás útján halad.

A piaci rés blogolás valójában abban az értelemben lehet egyszerű, hogy bárki, aki össze tudja szerkeszteni a mondatokat egy Word dokumentumban, WordPress-ben és klikkel az egérrel, van egy pici tanulási éhsége, elkezdhet pénzt keresni online egy adott piaci résben. Ettől függ legtöbbszőr a sikered. Tudom, hogy hihetetlen, de így van!

Használd ki az erősségeidet és érdekeid alapján dönts

Ha nem tudsz írni, gondold meg kétszer a blogolást, hacsak nincs pénzed jó cikkíró felvételére. Ha nem tudod kezelni az embereket, akkor ne indíts HR-es ügynökséget 😊 Ha reménytelenül szervezetlen vagy (ami nem mindig hátrány), akkor ne csinálj másoknak SEO-t (keresőoptimalizálást)

Ismerd meg erősségeidet. Ha nem vagy biztos benne, hogy jó író vagy, akkor mindenképpen készülj fel rá, vagy csatlakozz egy cikk író csapathoz, akik segítenek Neked. Hozzám is csatlakozhatsz. Nagyszerű képzésünk van angolul és magyarul is, hogyan kell felépíteni egy weboldalt, profi cikkekkel teletűzdelve.

Ha az ügyfelek megszeretik a munkádat, akkor valószínűleg megvan az, amire szükséged van. Ha jól írsz és nem küldik vissza javításra a projektet, akkor az írás valószínűleg az erősséged. Akkor írj másoknak cikket. De legjobb, ha saját magadnak készítesz niche weboldalakat. Akkor a profit is a tiéd.

Ha nem tudsz írni, akkor se keseredj el, mert jó írókat lehet találni, csak pénzt kell hozzá. Az angol és német cikkeimet én is másokkal irattatom. Beszélni sem tudok, nem, hogy tökéletesen írni angolul. Hiába a programozói tudásom.

Ettől még nem leszek jó angolnyelvű cikkíró. De az eszközeim, képzéseim megvannak hozzá, hogy globális üzletem legyen a világon, bármilyen nyelven. Indítsd el Te is teljesen ingyen itt. Tanulj, csináld, miközben pénzt keresel. Itt tudod elkezdeni. Próbáld ki. Nincs vesztenivalód!

Csökkentsd le az olvasási listádat, az-az iratkozz le hírlevelekről

Kerüld az e-mail listákat és a blogokat, amelyek nem igazodnak a Te munkádhoz. Az affiliate niche blogom, természetesen kivétel 🙂 . Nem, most komolyan, ha nem érintkezel fényes, aranynak tűnő tárgyakkal, akkor nem fogod „üldözni” azokat.

Én csak olyan blogokat olvasok és olyan tanfolyamokat végzek el, amelyek szorosan igazodnak ahhoz, amit csinálok. Számomra online publikálás, amely magában foglalja a SEO-t, a tartalom írást, a kulcsszó-kutatást, a vizuális hirdetéseket (kreatív médiát, mert az egyik nagyon nagy erősségem és hobbim is egyben) az affiliate marketinget és persze a fotózást sem hagyom ki 😊

Karácsonyi Gyertyagyújtás – Képek [slideshow]

Kerülöm az összes olyan tevékenységet, amely az e-kereskedelemre, hálózatépítésre, ügynökségekre alapoznak- De a PPC-re, a szociális média marketingre, a videó készítésre, a szabadúszó tevékenységekre, gyermeknevelésre és persze az informatikára összpontosítok.

Azért korlátozom azokat a folyamatokat, melyekhez annyira könnyű hozzányúlni, elkezdeni valami újat, ami hatalmas pénzt- és időpazarlást eredményez. Könnyen belemerülök ezekbe a dolgokba. Tudom ezt magamról, tehát a legjobb, ha elkerüli a figyelmemet.

Még egy újabb niche blog izgalmasan hangzik

Szinte belefurakodik az agyadba. Egy új piaci rést tartalmazó weboldal olyan jó lenne. Tudod, mint egy új autó. Egy hónapig nagyon izgalmas. Ezután semmivel sem fog különbözni a régi blogodtól. 😊 Egy új autó elvisz téged A pontból B pontba. Akárcsak a régi autód. Az új blogod ugyanolyan feladatokat, erőfeszítéseket, elkötelezettséget, tanulást igényel, ugyanolyan frusztrációt és kihívásokat kínál, mint a régi blogod.

Következtetés: kedveld és szeresd, amit csinálsz

A niche kutatás pont ezzel kezdődik. Nagyon sokat írok és beszélek erről YouTube csatornámon és cikkeimben. Addig bele se kezdj, amíg nem tudod, hogy azt a témát mennyire szereted. Ha nem tetszik ez a „dolog”, hagyd abba. Jobb, ha elolvasol egy jó könyvet. Menj úszni vagy kertészkedj. Sportolj, fényképezzél, videót készíts, taníts. Játssz gyermekeiddel! Vagy bármit megtehetsz, amit valójában szeretsz.

A blogolásnak számos előnyei vannak, de ezek nem elegendőik a sikered megteremtéséhez.

A helyzet az, hogy nagyon sokféle online vállalkozás létezik. Válassz egyet, amelyet szeretsz.

Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a cikkemet is! Oszd meg másokkal a közösségi oldalaidon, hogy segíts Te is Nekik pénzt keresni az Interneten. Sok hasonló gondolkodású embert ismersz, akik szeretnének többet tudni, hogy milyen affiliate marketing ötletek, titkok és tippek vannak. Annak érdekében, hogy a digitális marketinged ne a szerencsén múljon (mert nincs is titok), hanem egy kitaposott úton, amin végigvezetlek , ami csaknem 15 éve dominál az online megjelenésemben. „Az információ kincs” Csodás napot kívánok Neked! Nagy Péter vagyok (többet rólam itt): Kreatív Média-Marketing és IT Megoldások Szakértője

Ez is érdekes lehet számodra

A Wealthy Affiliate átverés?

A Wealthy Affiliate átverés?

Valószínű, hogy már hallottál sikertörténeteket arról, hogy az emberek pénzt keresnek online. Felmerül a kérdés, …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük