Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!
Mi az affiliate marketing jelentése?
Mi az affiliate marketing jelentése?

Mi az affiliate marketing jelentése?

Ha valaha is érdekelt téged az online pénzkeresés otthonodból, akkor valószínűleg hallottál már az affiliate marketing jelentése kifejezésről. Ez az egyik legkedveltebb módja annak, hogy pénzt keress az Interneten keresztül mindazok  számára, akik termékeket szeretnének eladni egyszerűen, mindenféle rátukmálás és hálózatépítés nélkül. Nem szükséges saját termék vagy szolgáltatás, de mégis sokan nem ismerik annak ellenére ezt a kifejezést, hogy eléggé elterjedt már a világban Habér itthon sokan még mindig nem tudják, mit is jelent valójában.

Mi az affiliate marketing jelentése?

Mi az az affiliate marketing pontos meghatározása? Miért csinálja ilyen sok online vállalkozó? És valóban jogszerű módja annak, hogy pénzt keress otthonodból?

Ebben a cikkben minden kérdésedre a lehető legpontosabban válaszolok. De bármilyen üzlet megkezdése előtt fontos időt szánni arra, hogy megértsük, hogy pontosan mit jelent az adott iparág. Annak ellenére, hogy nem kell óriási költségekbe verned magad és nem kell kölcsönöket felvenned, hogy legyen saját terméked vagy szolgáltatásod online értékesítéséhez, még mindig érdemes mindkét szemedet nagyon tágra nyitni. Ha olvastad a bemutatkozásomat, akkor láthattad, hogy ez az iparág amilyen egyszerűnek tűnik, olyan kifinomult és bonyolulttá is válhat, ha azzá teszed.

Sokan döntenek úgy, hogy másodállásban pénzt akarnak keresni online

pénzkeresés otthonrólA világ minden tájáról sok ember képes volt kilépni a 8-tól 4-ig tartó munkájukból, és az affiliate marketingnek köszönhetően megváltozott az életritmusa. Kezdetben másodállásban kezdik általában, de van, aki rögtön főállásban kezdi. Vannak, akik csalódnak, mert a valóságban nem teljesültek az elvárásaik.

Miért csalódnak az emberek?

Két oka van!

Mert nem tudják, hogyan csinálják helyesen, hogy profitáljanak a befektetett munkájukból vagy az Interneten csábító “túl szép, hogy igaz legyen” ajánlatokkal csapják be a laikus embereket, akik csak szeretnének pénzt keresni és beleesnek a “csillogó arany” csapdájába. Ezért vagyok itt, hogy ezt a kérdést tisztázzuk.  “Nem minden arany, ami fénylik”, mondja a mondás is. Mi ma a realitás, hogyan is néz ki az affiliate marketing most? Hogyan tudsz valóban Affiliate üzletet építeni, valódi, értékes munkával.

Az alapok

Az affiliate marketinges feladata, hogy eladja a termékeket, hogy minden egyes értékesítéssel százalékában, jutalékot kapjon.

Három különböző részből áll:

Mi az affiliate marketing jelentése?

 • publikáló : valamilyen marketing stratégiával reklámozza a termékeket és szolgáltatásokat. A képen a niche marketingre épülő stratégiát modellezi
 • fogyasztó: aki megvásárolja a terméket, az az vásárló és ügyfél lesz a blogbejegyzés olvasóból
 • forgalmazó: Egy kereskedő, ahol történik a termék raktározása, értékesítése, szállítása és itt adnak neked segítséget, hogyan reklámozd

Mindhárman kapcsolatban vannak egymással. A terméket valaki előállítja. A forgalmazó raktározza és értékesíti azt. A fogyasztó, aki megvásárolja.  Pénzt kap a forgalmazó a vásárlótól, majd pénzt kap a publikáló, az-az az Affiliate marketing rendszerben dolgozó is. Mindenki boldog. A vásárló boldog, mert pontos információt, összehasonlításokat és segítséget kapott egy weboldalon. És megkapta  a kívánt termékét! A kereskedő is, mert eladják mások is helyette a terméket vagy szolgáltatását. És Te, mint otthoni pénzkereső is jól jársz, hiszen mindenféle logisztika, raktározás, szállítás, ügyvitel nélkül kapod a bankodba a jutalékodat.

Természetesen ez a rendszer legegyszerűbb magyarázata szerintem. Az affiliate marketinget számos különböző módon csinálják, néhányat könnyen felépíthetsz (kezdőknek javaslom), míg más programok nagyon összetettek. Lentebb olvashatsz róla (profiknak javaslom). Ezekről folyamatosan olvashatsz blogomban és a gyorsítósávban is. Erről szól ez a website! De most mindent tudsz már, a marketingesek és az ügyfelek közötti alapvető kapcsolatról, ahogyan ez az üzleti stratégia összeáll.

Nézzük meg az Affiliate marketinges oldaláról

Előnyök:

 • elég szép jutalékokat kapsz azonnal bankszámládra (affiliate programtól, terméktől, cégtől függ)
 • passzív jövedelem. Kb. 6-12 hónap után már akkor is pénzt kapsz, ha nem dolgozol, mikor alszol éppen. De ez nem azt jelenti, hogy örökre leállsz (nem létezik ilyen üzleti modell)
 • nincs kötelező vásárlás, mint általában egy network marketing rendszerbem (habár, nagyon jó üzleti modell az is, ha jót választasz. Sok a szélhámos cég ott is)
 • nincs termékbe való pénzbefektetés, raktározás. És még sok minden. Nem kell egy boltot nyitnod
 • nincs kövezetlen értékesítés, nem kell rátukmálni senkire sem a terméket! Nincs számlázás, ügyvitel
 • nincs vásárlói nyomon követés, nem kell ápolnod a “lelküket”
 • nincs problémás vásárlókkal való “bajlódás”. Panaszkezelést nem neked kell kezelned
 • tisztességes és becsületes munka
 • azzal foglalkozhatsz, amit szeretsz (ez a legjobb rész, amiért én is csinálom)
 • segíthetsz másoknak is önzetlenül, hogy boldoguljanak ők is.
 • nem neked kell oktatni az újakat
 • nem hálózatépítés
 • nem kell a családtagjaidat ezzel traktálnod. Hiszen ez az organikus Google keresésen alapszik. Közöd sem lesz a vásárlóidhoz 🙂

Hátrányok:

 • a termék utáni profit nagy része nem a tiéd. (csak megjegyzem, van olyan termék, ahol 85%-ot is kifizetnek számodra :), de ne ebben ringasd magad. Inkább pozitívan csalódj. )
 • ugyan úgy dolgoznod kell rendszeresen. Ez nem az a rész “hogyan gazdagodhatsz meg pár nap alatt munka nélkül”. Habár egy idő után, már hosszabb időre leállhatsz (akár hónapokig is), akkor is profitálsz. De ez is egy állandó munka
 • ha kezdő vagy, tanulást igényel. Nagyon nem mindegy, hogy milyen affiliate rendszerbe léptél be és ki a mentorod. Tanulni, csak profiktól érdemes és ahol megadnak minden eszközt, lehetőséget, hogy a nap 24 órájában hozzáférj az információhoz
 • átverhetnek a csalók. Nagyon nem mindegy, hogy melyik Affiliate rendszerbe lépsz be, melyik partner céget választod, akinek a termékét értékesíted
 • itt is vannak globális szabályok, amit, ha nem tartasz be “fuccs” az üzletednek
 • ha rossz piaci rést (Niche-t) választasz, akkor feleslegesen dolgoztál hónapokig. Ez a második legnagyobb hiba, amit elrontanak

 • ha rossz kulcsszóra optimalizálsz. Ez az egyik legnagyobb hiba, amit elrontanak!

 • ha nem blogolsz rendszeresen, leáll az üzleted
 • ha nem kereső-optimalizálsz (SEO) a kutya sem talál rád!

Miért kezdik el az Affiliate üzletüket az emberek?

Talán a  legnagyobb ok, amiért az affiliate üzlet annyira vonzóvá vált, az, hogy mennyire könnyű az indulás.

Rengeteg olyan blogger, akik már rendszeresen publikálnak tartalmat, rájöttek, hogy több pénzt tudnak keresni minden olyan cikkírásból, amelyet publikáltak, ha affiliate linkeket adtak hozzá. Először a forgalmazók többsége olyan ember volt, aki utólag kezdett el ezzel foglalkozni, de az idő múlásával az emberek rájöttek, hogy saját maguk is elkezdhetik a blogírást pont azért, hogy terméket adjon el.

Na de itt álljunk csak meg egy pillanatra!

Ha a blog bejegyzésed kizárólag a termékekről, szolgáltatásról szól és arról, hogy ELADJ, akkor rossz úton jársz. Az ember átlátnak rajtad és nem szabad hülyének nézni őket. Fontos az, hogy a blogod

 • elbűvölő
 • informatív:  tájékoztató legyen, de azért ne legyél információs sztráda sem :). Ahhoz ott van a Wikipédia
 • pontos: ne szabad félretájékoztatni az olvasókat. Semmi értelme. Pont elég hazugság és csaló információ van fent az Interneten
 • véleményezett: az információ kincs. Már jól ismered a szlogenemet. Az összehasonlító, értéket adó cikk többet ér bárminél és ha még hozzá is szolnak, az-az véleményezik a cikket (akár negatívan is), akkor csak jó úton haladsz

De bár hihetetlenül könnyű elindítani, mint affiliate marketinges, sokkal nehezebb valódi sikereket elérni.

Bárki tervezhet, építhet egy weboldalt, és dobhat rá néhány affiliate linket. De ez, nem csak úgy van ám! A Google keresőkből érkezőket kiszolgálod értékes információkkal és termékekkel, szolgáltatásokkal, hogy megragadd a  figyelmüket és meggyőzzed őket, hogy legközelebb is ide jöjjön vissza.

De ehhez rád kell, hogy találjanak a keresőkben. Na, itt van az a tudás, amit sokan nem ismernek, vagy nagyon rosszul ismernek. Ma már bárki mondhatja magát online gurunak. Ha már 10 éve legalább ezzel foglalkozol és keményen dolgoztál ezen, akkor talán mondhatod ezt magadról, de még akkor sem vagyok benne biztos, hogy marketing szakértő lettél. Nem is kell, hogy az legyél, ha ezt az üzleti formát választottad. Én is tanulok folyamatosan. Nem is szeretném magamat online marketing szakértőnek nevezni, de már elmondhatom, hogy az Affiliate Niche weboldal tervezés és publikálás területén már óriási tapasztalatom van. Voltak csalódások, hullámvölgyek és lesznek is. De az én életemet megváltoztatta. Legfőbb erényem a kreatív média tervezés és nem a marketing. Lehet, pont ezért választottam a könnyebb marketing megoldást, az Affiliate Niche Marketing iparágát?? Lehet! ?

Sokan úgy gondolják, hogy az Internet mindent megváltoztat

Bár biztosan átalakította a modern élet számos aspektusát, nem változtatta meg az alapvető módját, ahogyan dolgozunk az offline világban is.

A termékek értékesítése ma sem igényel olyan nagy tudást (habár egyetemeken oktatják, ezt azért ne feledd) , csak arra akarok kilyukadni,  ahogyan 100 évvel ezelőtt eladtak, ugyan így történik most is. Az egyetlen különbség az, hogy ahelyett, hogy hirdetéseket írnánk az újságok rovatába, weboldalakon írjuk azt.

Azért jó ez az üzleti lehetőség, mert minden ember kipróbálhatja a leányvállalati (affiliate)-marketinget, remélve, hogy gyors pénzt szerezzen. A rossz hírem az, hogy legtöbb ilyen ember kilép  nagyon gyorsan, mert rájönnek, hogy a pénz valószínűleg nem fog gyorsan érkezni. Én sem mondom ezt soha! (aki mást mond, az sajnos hazudik). Még jobban kilépsz, miután rájössz, hogy nem rendelkezel a szükséges tudással ahhoz, hogy ténylegesen online dolgozz otthonodból. Ezért van ez a weboldal, hogy kiutat biztosítsak számodra és képzést adjak számodra, hogy a megfelelő tudást megszerezd.

Káoszból rendszert csinálok és ezzel segítek neked!

Ja, hogy pénzt keresek rajtad keresztül? Naná! Igen, ez is egy partnermarketing része. Nem is szabad véka alá rejteni. De egyet tudnod kell. Én nem fogok neked eladni semmilyen egyéb terméket és nem is fogok rád-tukmálni soha semmit! Fontos, hogy valódi segítséget adok azoknak, akik ezt igénylik és elkezdik üzletüket.

100 % garancia!

Azok, akik fejlesztik a szükséges készségüket és időt szánnak a webes jelenlétük felépítésére, jó pénzt kereshetnek. Azok, akik a lehető legjobban kihasználják a folyamatot, azok, akiknek célja, hogy olyan affiliate marketing üzletet építsen, amely számukra valóban egyedülálló. Azok, akik úgy találják, hogy a munkát következetesen belerakják és szeretnének tanulni, végül megfogják találni az utat. Erre 100% garanciát adok!

Miért használják az Affiliate Marketinget termékek eladásához?

Leányvállalat, ez meg mi a fészkes fene?

Mindenki, aki előállított egy terméket, szolgáltatást, nagyon jól tudja, hogy csak azért, mert van egy nagyon jó terméke, nem jelenti azt, hogy ezzel kész is a folyamat. ” Dől a lé”. Előfordulhat, hogy nem lesz versenytársad, de az eladási maraton ezzel akkor is el is kezdődik.

A marketing tényleg nehéz. Utaltam már, hogy egyetemeken oktatják. Lehet, hogy a legjobb termék a világon, amivel pénzt akarsz keresni, de ez nem jelenti azt, hogy a termék fogja és eladja magát. ? Ez azt jelenti, hogy Neked meg kell találnia a módját, hogy saját magad forgalmazod  terméket, vagy találj másokat, akik számodra  értékesítenek. Itt jön képbe az a marketing típus, amit leányvállalatnak hívnak Magyar nyelven, de jobb, ha így ismered meg, hogy “Affiliate”

22-es csapdája?

Ha valakit keresnek egy termék piacra hozatalára, sok termék előállító találja magát szemben egy súlyos problémával. Úgy gondolja, hogy egyszerűen fel kell vennie egy marketingcsapatot, hogy értékesítse termékét, de addig, amíg el nem adja a termékét, nem lesz elég pénzük, hogy bárkit is felvegyenek. Ez egy 22-es csapdája, amely számos vállalkozást csődbe vitt, de  az affiliate marketing esélyt adott, hogy kimásszon ebből a csapdából.

Ugye milyen jól kitalálták ezt a rendszert?

Ugye milyen jól kitalálták ezt a rendszert?

Az affiliate marketingben a termék tulajdonosának nem kell előzetesen fizetnie az értékesítőnek, ahogyan ezt egy hagyományos értékesítő szakemberrel járna el. Ez a hagyományos értékesítő meg sem mozdulna addig, míg nem kap pénzt előre.  Az Affiliate marketing szakember a erőfeszítéseinek köszönhetően kapja a fizetését, miután “eladta” a tulajdonos termékeit és szolgáltatásait . Azért írtam idézőjelbe, mert ez esetben nem direkt értékesítésről beszélünk. én sem csinálnám, ha bárkire rá kellene tukmálnom olyan terméket, amit nem is akar megvenni!  Ez a jutalék rendszer azt jelenti, hogy a termék tulajdonosának soha nem kell aggódnia, hogy előre kell fizetnie a marketingtevékenységért, csak is akkor fizet, ha a termékét megvásárolták.

A jutalékrendszer mindenkinek a hasznára válik!

Ennek a rendszernek a hátránya, hogy a leányvállalatoknak kifizetett pénz olyan pénzösszeg, amellyel a termék előállítója nem igazán számol. Éppen ezért kísérletezgetnek a vállalkozók, hogy milyen alacsonyak tartsák a jutalékokat anélkül, hogy elrettentenék a forgalmazókat a termékeik eladásától. De a legsikeresebb vállalkozók megértik, hogy ha szilárd üzleti tervük van, akkor minden egyes jutalék, amit odaad, az csak hasznára válik

Ha olyan terméket hozol létre, amelyet szeretnél eladni, akkor az affiliate marketing biztosan egy jó értékesítési út, amit érdemes megvizsgálnod. Az igaz, hogy nem az egyetlen út, amellyel sikerülhet, de érdemes megfontolni. Magyarországon még ez nem kiforrt és bevált módszer, de már itthon is kezd kialakulni. Természetesen, ha pénzt szeretnél keresni ezzel a módszerrel, mint értékesítő, globálisan kell gondolkodnod. Oda kell menni, ahol ez az üzleti modell sikeresen működik már. Ott van pénz, pontosabban (Euró vagy dollár).

Ezért én is a külföldi Affiliate programokat részesítem előnyben és ezt is szeretném Neked megmutatni ezen a weboldalon, hogyan keress pénz úgy Globálisan, hogy nem beszélsz más nyelveket. Legfőképpen angolt. Nem egyszerű, de megtanulható a módszer és alkalmazható és pénzt kereshetsz. Még akkor is, ha a képzés angol nyelvű. Ettől nem kell félned. Ezért vagyok itt Neked! Ezt a problémát hidalom át számodra.

Mennyire legitim ez az üzleti modell?

Most, hogy foglalkozunk az affiliate marketing alapjaival, itt az ideje, hogy mélyebbre ássuk a témában

Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg érdekel, hogy kipróbálod magadat. Valószínű, hogy még mindig vannak aggályaid és fenntartásaid, amit nagyon helyesnek tartok. Legyen is! Ezért nézzük meg néhány közös problémát, ami az affiliate marketing kapcsán, talán felmerült idáig benned.

Az egyik kérdés, amit sokan megkérdeznek tőlem, ha az affiliate marketingről tanulnak, az,

hogy ez egy piramisrendszer?

A szakmában csalódott résztvevők némelyikének puszta javaslata van erre, de a szkepticizmus ez ügyben egészséges lehet. Az egyszerű válaszom az, hogy egy megfelelően alkalmazott affiliate marketing rendszer nem piramisjáték, de érdemes “felboncolnod” az a programot, amit választasz majd.

Az egyszerű válaszom az, hogy egy megfelelően alkalmazott affiliate marketing rendszer nem piramisjáték
Az egyszerű válaszom az, hogy egy megfelelően alkalmazott affiliate marketing rendszer nem piramisjáték

Az affiliate marketing és a piramisjáték között a legnagyobb egyértelmű különbség az, hogy egy affiliate marketing program függ attól, hogy termékeket értékesítenek-e az ügyfeleknek, míg a piramisrendszerek egyre több értékesítőt hoznak létre, ami mögött nincs is valódi termék. Az is tény, hogy a piramisrendszer által foglalkoztatottak kénytelenek fizetni a feltételezett munkáltatóknak, míg az affiliate marketingben ennek esélye sincs.

De pénzbe kerülhet, hogy elkezdhessük az affiliate marketinget, de azzal a  pénzzel, amit a marketingre költesz, nem kerülsz feljebb a ranglétrán. Nem lesznek alattad emberek, akik helyetted dolgoznak. A marketingesek fizethetnek a weboldal tárhelyért, a domain nevekért, a webdizájnért, a webes tartalmakért, képzésért, kulcsszó kutató eszközökért, reklámért, és így tovább, de nem kell termékeket vásárolniuk az általuk működtetett cégtől. Ezt fentebb is írtam, hogy nincs kötelező vásárlás!

Ezzel elmondható, hogy néhány cég szeretne “elmosódni” a törvényes üzlet és piramisrendszer között. Ezért mindig óvatosnak kell lenned azokkal az emberekkel, akik munkát kínálnak, hogy pénzt keress,  majd kérik, hogy adja nekik pénzt ezért.

Emlékezz csak ezekre az egyszerű szabályokra, hogy ne verjenek át!

Ha Te fizetsz azért, hogy pénzt keress, de nem kapsz cserébe semmit ezért. Vagy valami keveset, mintha mégis lenne “valami”, amit kapsz.  Ráadásul azt ígérik, hogy nem kell dolgoznod, nem kell csinálnod semmit, csak bevinni az embereket, akkor ott valami nem stimmel. Ha ezt szem előtt tartod, akkor elkerülheted sok csalót, aki az Interneten  kívánó online marketing guruként és Affiliate szakértőnek adja ki magát.

Mindig nézd meg a rendszert. Már, ha meg tudod nézni. Még egy nagyszerű szabály: ha egy rendszert ingyen nem próbálhatsz ki és nem láthatsz bele, akkor ott is hibázik valami. Legyen neked egy jel, hogy NE! Ezt nem akarod!

Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a cikkemet is! Oszd meg másokkal a közösségi oldalaidon, hogy segíts Te is Nekik pénzt keresni az Interneten. Sok hasonló gondolkodású embert ismersz, akik szeretnének többet tudni, hogy milyen affiliate marketing ötletek, titkok és tippek vannak. Annak érdekében, hogy a digitális marketinged ne a szerencsén múljon (mert nincs is titok), hanem egy kitaposott úton, amin végigvezetlek , ami csaknem 15 éve dominál az online megjelenésemben. „Az információ kincs” Csodás napot kívánok Neked! Nagy Péter vagyok (többet rólam itt): Kreatív Média-Marketing és IT Megoldások Szakértője

Ez is érdekes lehet számodra

A Wealthy Affiliate Black Friday bónuszok 2022-ben is. Kezd el INGYEN!

A Wealthy Affiliate Black Friday bónuszok 2022-ben is. Kezd el INGYEN!

Gratulálok, hogy csatlakoztál rajtam keresztül INGYEN a Wealthy Affiliate Black Friday bónuszok keretén belül a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük